Sivut

tiistai 24. helmikuuta 2009

Ihania blogeja

Olen taas kuluttanut aikaani koneella lukien. Ja löytänyt mitä ihanampia blogeja, kuvia ja kirjoituksia. Lisäsinkin muutaman jo lukemiini blogeihin tuonne sivun laitaan. Käy ihmeessä kurkkaamassa! Jotenkin muiden tekstejä lukiessa omakin innostus kasvaa, 'minäkin haluan kirjoittaa tuosta' ja 'voikun osaisinkin kirjoittaa noin ihanasti', välillä myös 'miksen osaa ottaa noin hienoja kuvia'.
Jos luet jotain ihanaa, virkistävää, erilaista blogia, josta haluaisit meidän muidenkin tietävän, laita vinkki!

perjantai 20. helmikuuta 2009

Kiirekin on suhteellista

Tänäkin aamuna Viivi ja Wagner osuivat niin oikeaan. http://www.hs.fi/viivijawagner/. Kiireetöntä päivää!

Toim. huom. Tämä linkki näyttää vievän aina kulloisenkin päivän sarjakuvaan. Sarjakuva, johon viittaan, on siis ollut kyseisen linkin takana 20.2.09. (Ja on löydettävissä sieltä kyllä edelleen.)

torstai 19. helmikuuta 2009

Mielen osoittaminen

Yliopistolakia ollaan uudistamassa, eikä uudistukseen olla tyytyväisiä. Laki lisäisi yliopistojen autonomiaa ja mahdollistaisi muunmuassa ulkopuolisen rahoituksen ja lahjoitukset. Opiskelijat ovat huolissaan myös laissa väläytellyistä mahdollisista lukukausimaksuista. Joka tapauksessa asia on herättänyt vastusta, ja opiskelijapiireistä kun on kyse, niin mitä sitten tehdään? No järjestetään mielenosoitus tietenkin!

Päivän uutisointi mielenosoituksesta on palauttanut mieleen muistot omilta opiskeluajoilta, jolloin olin organisoimassa kahtakin isoa mielenilmausta. Suurella tunteella ja pää edellä mentiin, pyörittiin ehkä isompien aisoiden parissa, kuin itsekään ymmärsi. Pääasia oli toiminta ja näkyvyys. Oi niitä aikoja.
Enää en ehkä lähtisi liikkeelle samojen asioiden vuoksi. Tai kenties, kukaties, jos Seinäjoki olisi iso yliopistokaupunki, olisin tänäänkin komppaamassa yliopistolain uudistuksia vastaan. Kerran opiskelija-aktivisti, aina opiskelija-aktivisti! Tähän elämäntilanteeseenkin löytyy kuitenkin aiheita, jotka saisivat väsäämään kylttejä ja nousemaan jälleen barrikadeille. Päivähoitokysymykset, kotihoidontuki ja homekoulut näin muutamia mainitakseni. Ja miksen lähtisi marssimaan myös lobatakseni vihreämpiä valintoja. On hienoa, että meillä täällä Suomessa on mahdollisuus tähän. Kansalaisaktiivisuutta tarvitaan, jotta keskustelu pysyy vireänä ja päättäjät hereillä.

Tähän sopiikin blogini ensimmäinen kysely. Minkä asian puolesta olisit valmis osallistumaan julkiseen mielenilmaukseen? Kerro myös, jos olet ollut osa jotain suurta ja mullistavaa tai pientä, mutta tärkeää mielenosoitusta. Tai jos et lähtisi mukaan mielenosoitukseen, miksi niin, etkö usko massavoimaan?

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Haaste kaikille ihanille naisille

Nukkumaan käydessä ajattelen:

Huomenna minä lämmitän saunan,

pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,

kutsun itseni iltateelle,

puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen,

kehun: Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun.


-Eeva Kilpi-


Löysin tämän ihanan runon netissä surffatessani. Kunpa me jokainen uskaltaisimme kohdella itseämme kuten runossa tämä rohkea nainen tekee. Haastankin sinut (ja myös itseni) tekemään itsellesi jotain hyvää. Syö siivu suklaata, ihaile peilikuvaasi tai pakene pyykinpesua päiväksi. Pääasia, että tunnet olosi mukavaksi. Olet sen ansainnut.

maanantai 9. helmikuuta 2009

Kiitos Vilukissi!

Nyt kelpaa näpytellä! Blogiystäväni Vilukissi teki minulle nämä ihanat ranteenlämmittimet, toiset lähtivät siskolle Turkuun. Aivan hurmaavia, kiitos!

torstai 5. helmikuuta 2009

Olennaiset osat


Kiirettä pitää näin äitiyslomalaiseksi, miten sitä on joskus ehtinyt käydä töissä? Kuten kuvasta näkyy, Siirikin on oppinut lentämään, ainakin paikasta toiseen. Viikkoon on mahtunut paljon: mahatauti (onneksi kävi läpi vain perheen aikuiset), vauvauinti (ekaa kertaa napolla vettä päähän), mummolakyläilyjä (ei voi jättää väliin), neuvola (mentiin jo yli 7 kilon!) synttärit (kiitos 4-vuotiaalle Aadalle kivoista kemuista!), serkkutapaaminen (mukana myös uusi, ei-sukulainen pikkuhurmuri), sekä shoppailua (saldona farkut Siirille ja äidille mekko kympillä).