Sivut

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Festarit nro 2

Evie, ikä 3, Provinsseja takana nyt 2. Rock.


Siiri ja Ellu fanittamassa Anna Puuta.

Provinssissa voi asua! Muistan nähneeni tämän tekstin jossain paidassa ja siltä se taas tuntui. Tuli heti niin kotoinen olo, kun portista astui sisään. En edes muista, monesko Provinssi tämä minulle oli, mutta Siirille se oli ensimmäinen. Itse taisin päästä ekaa kertaa vasta 15-vuotiaana, että aika saavutus Siiriltä! Peltoritkin pysyivät päässä, vaikka kokeiluhetkellä pitikin kapinoida kovasti vastaan. Taisi neiti tajuta, kuinka cool ne ovatkaan! Olisi meinaan ollut äidilläkin niille tarvetta iltamyöhään, kun Siiri oli jo hyvässä hoidossa mummolassa. Lauantai-illan räjäyttänyt Manovar taisi samalla räjäyttää muutamat tärykalvotkin.

Festarit nro 1

Access All Areas. Ja jos ei hymy riitä, niin on mulla tää passikin.


Festarikausi avattu! Lähinnä perhesyistä Lahdessa, F1-venekisoissa. Kauniit puitteet, kansainvälinen meininki ja ennenkaikkea hyvä fiilis. Ja sallittakoon tähän väliin pieni mainos, lisää kesätapahtumia osoitteessa www.speedpromotion.fi.

tiistai 9. kesäkuuta 2009

Nytpä tahdon olla ma, pienen puutarhan laittaja


Sillä niin on kitketty, huollettu ja istutettu. Myös palellutettu muutamat kesäkukat ja ehkä jopa liikaa osaa kasteltu. Omalle, pienelle pihalle ei hurjia mahdu, mutta jotain kuitenkin, jopa syötävää. Kuvissa näkyvät orastava salaattiviidakko, sekä hieman enemmän iskuja saaneet persilja ja basilika. Suoraan kaupan vihannesosastolta, niin tuuheina ja komeina ostetut. Basilikan taisi viedä halla, tai näin ainakin uskottelen itselleni, mutta persiljan suhteen saattaa olla vielä toivoa. Huomaa myös ruohosipuli, joka on todellakin talvehtinut tuossa ruukussa! Kotipihan hyötypuutarhakuvista puuttuu vielä amppelimansikka, kuvaan sen sitten, kun on täynnä suuria punaisia marjoja.

Innostukseni onneksi olen saanut käyttööni kokonaisen kasvimaan tuolla vähän kauempana, taajaman ulkopuolella. Ja kauppaan kuuluu myös asiantunteva ohjaus. Hyvä niin, sille on tarvetta. Lähdin iloisesti haravaa heilutellen kitkemään muunmuassa hienosti itäneiden porkkanoiden ja punajuurien seasta rikkaruohoja. Ilman ohjausta olisin kyllä kitkenyt ainakin porkkanat ja jättänyt ne rikkaruohot. Todellisia rumia ankanpoikasia ovat, niin pieniä ja hentoisia, ihan ruohon näköisiä vielä.

Tein tänään muuten kesän ensimmäisen raparperipiirakan. Ihanaa. Ja senkin ainekset omilta tiluksilta, kyllä kelpaa.

torstai 4. kesäkuuta 2009

Sateen sattuessa...

...voi vaikka palata näihin viime viikonlopun aurinkoisiin tunnelmiin. Vielä on kesää jäljellä!