Sivut

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Piparipäivä

Tavallisesti itsenäisyyspäivänä vietetty piparinpaistopäivä siirtyi tänä vuonna viikolla, mutta sopi mainiosti myös tähän ensimmäiseen adventtiviikonloppuun. Taikinaa kaulimassa nähtiin tänä vuonna myös ihan pienet sormet. Ja perinteisesti taikina maistui!



perjantai 26. marraskuuta 2010

Adventin aikaan

Joulu tulee, sille ei voi mitään. Ja onneksi niin, pidän joulusta. Erityisesti ruuasta (luumurahkaa, nam!) ja tunnelmasta, kiireettömyydestä ja yhdessäolosta. En niinkään perusta lahjoista, etenkään suurista lahjakasoista tai lahjoista, jotka ovat saajalleen tarpeettomia. Joustan hieman lasten kohdalla (mutta vain vähän!). Kyllä Siirikin muutaman paketin saa. Toivon kuitenkin joulupukilta kohtuutta. Ja paketoin toki muutaman lahjan itsekin, mutta aion pitää kriteerit tiukkoina. Kannattaa kurkistaa Uuden mustan kriteerit Ähkyttömään jouluun . Suosittelen.

Minut haastettin mukaan Lakeuden 4H-yhdistyksen Kaunein kierrätysjoulukoriste -kilpailuun, jossa tulee valmistaa joku joulukoriste kierrätysmateriaalista. Loistava kilpailu, lähdin tietenkin mukaan! Ideoita riittää, mutta nyt en osaa päättää, mitä niistä lähtisin jalostamaan. Lupaan postata ainakin lopputuloksen tänne.

lauantai 6. marraskuuta 2010

Olennaiset osat


Viime viikkojen aikana on muun muassa ehditty:
  • Tavata kirjailija Tuula Kallioniemi. Sekä kolmosluokkalaiset että niiden ope olivat innoissaan ja odottavat nyt malttamattomina, koska on seuraava yhteinen lukuhetki Reuhurinteen ala-asteen parissa.
  • Saada jatkoa työsopimukselle. Aina kevääseen saakka.
  • Kestitä Batmania, Noitaa, Haamua ja Helinä-keijua tarjoten vampyyrivohveleita, haamuhilloa ja hämähäkkikeksejä.
  • Vierailtu satumaisessa heijastinmetsässä päiväkodilla. Valloittavaa.
  • Odotella päiväkodin valokuvia. Odottelu jatkuu. Äiti sai jo omansa ja toruu kuvaajaa, ettei kehottanut luokkakuvassa korjaamaan huonoa ryhtiä.
  • Tykyillä curlingin parissa. Hauskaa. Pari kertaa pääsin pesään asti!
  • Nautittu ihanan kummipojan vierailusta ja suunniteltu hänen piilottamistaan, jotta ei huomenna karkaisi kotiin.
  • Melkein unohtaa auringonvalo, josta saimme viikon nauttia syyslomalla. Onneksi on valokuvat, esimerkiksi allaolevan kautta on helppo palata noihin ihaniin hetkiin.