Sivut

torstai 19. helmikuuta 2009

Mielen osoittaminen

Yliopistolakia ollaan uudistamassa, eikä uudistukseen olla tyytyväisiä. Laki lisäisi yliopistojen autonomiaa ja mahdollistaisi muunmuassa ulkopuolisen rahoituksen ja lahjoitukset. Opiskelijat ovat huolissaan myös laissa väläytellyistä mahdollisista lukukausimaksuista. Joka tapauksessa asia on herättänyt vastusta, ja opiskelijapiireistä kun on kyse, niin mitä sitten tehdään? No järjestetään mielenosoitus tietenkin!

Päivän uutisointi mielenosoituksesta on palauttanut mieleen muistot omilta opiskeluajoilta, jolloin olin organisoimassa kahtakin isoa mielenilmausta. Suurella tunteella ja pää edellä mentiin, pyörittiin ehkä isompien aisoiden parissa, kuin itsekään ymmärsi. Pääasia oli toiminta ja näkyvyys. Oi niitä aikoja.
Enää en ehkä lähtisi liikkeelle samojen asioiden vuoksi. Tai kenties, kukaties, jos Seinäjoki olisi iso yliopistokaupunki, olisin tänäänkin komppaamassa yliopistolain uudistuksia vastaan. Kerran opiskelija-aktivisti, aina opiskelija-aktivisti! Tähän elämäntilanteeseenkin löytyy kuitenkin aiheita, jotka saisivat väsäämään kylttejä ja nousemaan jälleen barrikadeille. Päivähoitokysymykset, kotihoidontuki ja homekoulut näin muutamia mainitakseni. Ja miksen lähtisi marssimaan myös lobatakseni vihreämpiä valintoja. On hienoa, että meillä täällä Suomessa on mahdollisuus tähän. Kansalaisaktiivisuutta tarvitaan, jotta keskustelu pysyy vireänä ja päättäjät hereillä.

Tähän sopiikin blogini ensimmäinen kysely. Minkä asian puolesta olisit valmis osallistumaan julkiseen mielenilmaukseen? Kerro myös, jos olet ollut osa jotain suurta ja mullistavaa tai pientä, mutta tärkeää mielenosoitusta. Tai jos et lähtisi mukaan mielenosoitukseen, miksi niin, etkö usko massavoimaan?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

jaa-a, erittäin mielenkiintoinen kysymys. ei, en lähtisi mielenilmaukseen, en usko massavoimaan tai sitten olen vain laiska ja mukavuudenhaluinen. mutta jos nousisin barrikadeille, niin nousisin nuorten pahoinvoinnin vuoksi ja nuorten liikalihavuuden vuoksi. ja sen vuoksi, kun lapsia kuljetetaan autolla kouluun ja kotiin, vaikka matkaa ei olisi kuin kilometri...nuorilla on nykyään 2 laadun diabetesta huimat määrät enemmän kuin mun aikanani...elikkä jossakin on syy. en syytä nuoria vaan käännän katseeni kotiin ja vanhempiin. ja tiedän, etten ole ainoa aikuinen, joka on seurannut monen nuorten pullamaista olemusta ja muistellut samalla omaa nuoruuttaan, sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat ovat myös huomanneet saman asian. enkä nyt tarkoita, että anorektikkoja kenenkään tulisi olla, vaan normaaleja ja liikkumista osaavia nuoria.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti barrikadeille! Juuri nyt voisin kapinoida yritysjohtajien palkkoja ja palkkioita vastaan. Sanottakoon vielä tässä että en ole edes sosialisti... ottaa vaan päähän kun pieniä sorretaan! Missä ovat vastuunkantajat?

Kirsi H. kirjoitti...

Olen juuri aivan vastikään saanut omalla blogillani sellaista nimetöntä palautetta, jonka mukaan toisten asioihin ei saa puuttua. Sen mukaan saisi osoittaa mieltään vai juuri omaan nilkkaan kohdentuvaa asiaa. Mielestäni ympäristön- ja luonnon puolesta replikoivat tekee juuri niin: esimerkiksi soiden raiskaus vaikuttaa meihin kaikkiin, ei vain siihen riekkoon, joka siellä suolla juuri sillä hetkellä asuu.

Olisin valmis julkiseen mielenilmaukseen (ja olen ollutkin) mm. avohakkuita, vanhojen metsien hakkuita, soiden tuhoamista, eläinrääkkäystä, turkistarhausta jne. vastaan. Ja huomaan, että moni (suurin osa) em. jutuista on laillisia, eli lailla ei ole paljoakaan tekemistä oikeudenmukaisuuden kanssa. Laithan on tehty muutettaviksi.

Barrikadeille olen valmis. Koska lähdetään?

Henna Rantasaari kirjoitti...

Noniin, eiköhän naiset kerätä joukot kasaan ja lähdetä liikkeelle! Meitähän on tässä jo neljä hyvällä asialla. Minä ainakin lähtisin seuraksenne kaikkiin ilmoittamiinne.

Lasten laiskuudesta (eli vanhempien ajattelemattomuudesta): Olen jopa kuullut, että jotkut vanhemmat Seinäjoella kuljettavat lapsiaan(keskellä päivää) AUTOLLA LIIKUNTATUNNEILLE, jotka pidetään puolen kilometrin päästä koululta...

Yritysjohtajista: Mitäs se Nalle Wahlroos nyt tienasikaan, Ilta-Sanomien mukaan 442 alaisensa palkan!

Omat asiat: Kyllähän se niin menee, että ympäri käydään ja yhteen tullaan ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Eipä tästä maailmasta kovin montaa asiaa löydy, joka ei jollain tavalla välillisesti olisi oma asia. Eli hyvillä mielin voi sekaantua!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Nyt Leena rauhassa ettei verenpaine nouse ihan liikaa :-D

Anonyymi kirjoitti...

Taas vahingossa anonyymi, sori! Minä se vaan taas meuhkasin...

Kirsi H. kirjoitti...

Henna MISTÄ ihmeestä se johtuu, että vanhemmat kuskaavat lapsiaan tuollaisia matkoja? Ja sitten mennään "keinotekoisesti" liikkumaan, mutta välimatkaa kodin ja liikuntapaikan välillä ei vaan millään voi lihasvoimalla kulkea. Eipä siinä oikein lapsia voi laiskuudesta syyttää, jos omat vanhemmat noin koulivat.