Sivut

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pienet valinnat ratkaisevat


Tämä video pisti oikeasti miettimään. Vaikka lapseni on vielä aika pieni ja saa aika vapaasti hyppiä sohvilla ja juosta pihalla, en voi olla ajattelematta, rajoitanko liikaa luontaista halua ja tarvetta liikkua. Piirrettyjen katsomisen yritän rajoittaa tuntiin arki-iltoina. Onko sekin liikaa? Tietokoneella ei neiti 2-vee vielä onneksi roiku (vaikka osaakin pyytää Pikku Kakkosen sivuilta Herttaa tai Koiramäkeä ja tuijottelisi valokuvia loputtomasti). Vanhempien kohdalla tilanne onkin vähän surullisempi. Valitettavan usein sohva ja tietokone imaisevat illaksi (niin kuin tänäänkin!). Tässä olisi tilausta uudenvuodenlupaukselle.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

a.i.v.a.n ... tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkästi, aloittaa siitä, kun ei osata enää kirjoittaa kirjeitä käsin... Mutta lohduttaudu sillä, että kaikki me olemme oman aikamme lapsia! Ja hyviä nuoria aikuisia teistä nuoristammekin tuli!!!!

Henna Rantasaari kirjoitti...

Niin joo, joskus on tosiaan kirjoitettu kirjeetkin käsin... ;) Olihan niitä kirjekavereita mullakin, aivan ulkomaillakin asti! Ja nyt on osoitteet aina hukassa, kun pitäisi jotain lähettää. Sähköpostien vaihtokin on Facebookin jälkeen jäänyt.

Jokainen on todellakin oman aikansa lapsi, niin kai se on ajateltava. Hyvin sanottu. Ja hyvin on mekin tosiaan pärjätty! Ja varmasti paljon asioita on myös paremmin kuin ennen.