Sivut

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vauvalle valmista


Lankana Novita Polku, Ohje Novitan syksy 2011 lehdestä

Tätä on tehty koko loppukesä ja syksy, mutta nyt on vihdoinkin valmista. Kun on muutaman vuoden neulonut lähinnä tuubeja ja muita suoria kappaleita, isoilla puikoilla ja paksusta langasta, yllättää tämänkaltainen neulomus täysin. Yhtä laskemista ja kaventamista ja lisäämistä. Ja miten hitaasti se edistyykään! Nyt on haalari kuitenkin valmis ja vauva voi tulla. Ja aikalailla valmista alkaa olla muutenkin.   

Kuuluisaa sairaalalaukkua en ole kuitenkaan pakannut. Mitä ihmettä sinne laittaisin? Kaikkea kun tarvin vielä täällä kotona, en todellakaan osta uusia rasvoja ja saippuoita sitä varten. Eiköhän sitä nyt sen verran ehdi, että ne saa kaapista mukaansa. Enkä usko, että niitäkään tarvitsen juuri h-hetkellä. Ehtinevät paikalle jälkitoimituksenakin. Lehtiä tai kirjoja en myöskään aio mukanani viedä, ainakaan mikäli kiireellä lähdetään, eiköhän siellä riitä tekemistä. Ainut pakollinen mukaan otettava taitaa olla neuvolakortti, se pitää varmaan laittaa jonnekin näkyvälle paikalle.  

Jotenkin sitä muutenkin suhtautuu hommaan vähän rennommin näin toisella kertaa. Hoitopöytä on kasattu ja pieniä vaatteita ja vaippoja varattu vähän laatikoihin, mutta siinäpä ne valmistelut taitavat ollakin. Kolme vuotta sitten oli vähän eri meininki. Löysin kaapeista tavaroita, joita ei oltu tarvittu lainkaan, mutta jotka kuitenkin oli pitänyt hankkia, kun jossain niin luki. Nyt luotan siihen, että pärjäämme ilman hoitoöljyä ja talkkiakin. Kaupat kun nyt kuitenkin ovat auki myös sen synnytyksen jälkeenkin.  

Jännittäähän se silti. Joko ensi yönä?

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ihana haalari!

On se tosiaan outoa kohkaamista tuosta sairaalalaukusta. Äiti ja maha riittää ensihätään. Ja neuvolakortti.

Nyt suosituksia: ÄLÄ lue Huojuvaa taloa ennen synnytystä. Minä luin, vielä silloinkin kun olin kotona ja synnytys oli jo käynnistynyt. Tulipa minulle niissä "höyryissä" kamala olo omaa miestäkin kohtaan, kun luin Eeron hirveyksistä ja sitä kuinka nöyrästi Lea niihin suhtautui.

Saa nähdä, onko odottavan aika pitkä :)

Henna Rantasaari kirjoitti...

Kiitos, olen itsekin tyytyväinen.

Yöpöydältä löytyy kyllä vähän kevyempää luettavaa, onneksi. Koko kesän kahmin Remeksiä ja muita dekkareita, mutta nyt nekin tuntuvat liian raskailta. Kaverin hyllystä löytyi viikonloppuna sopivan siirappinen P.S. Rakastan sinua, joka on juuri sopivaa tähän tilanteeseen, eli ei vaadi liikaa ajatustyötä.

Kyllä nämä päivät jo aika pitkiltä tuntuvat... :)

vilukissi kirjoitti...

Isosti onnea!! Perhe kasvaa ja tohinat sen myötä!Perheessä paljon prinsessoja!

Nimetön kirjoitti...

Onnea...
Onko jotain siis tapahtunut? Jos on, niin onnea minunkin puolestani tosi paljon!