Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Yrittäjämyönteisyys myös toimintaan

Ilkka uutisoi perjantaina 27. kesäkuuta Seinäjoen kaupungin teknisen lautakunnan päätöksestä, jossa ei anneta ravintola Palaverille lupaa laajentaa terassiaan Tangomarkkinoiden ajaksi. Päätöstä on perusteltu Seinäjoen Tangomarkkinoiden oikeudella hyötyä järjestämästään tapahtumasta. 

Päätös ei ole linjassa Seinäjoen kaupungin strategian kanssa, jossa todetaan näin: ”Seinäjoen kestävän kasvun perusta on yrittäjyydessä, yrittäjyysasenteessa ja yritysten tahdossa menestyä ja kasvaa.” Samainen strategia on hyvin vahvasti myös kaupunkikeskustan kehittämisen kannalla, keskustaan halutaan luoda enemmän ja parempia palveluita, jotta ihmiset viihtyisivät. 

Seinäjoen keskusta elää tapahtumista. Ne toimivat houkuttimena myös niille, jotka eivät aio osallistua varsinaiseen tapahtumaan. Näin on ollut aina ja tulee olemaan jatkossakin. On luonnollista, että yrittäjät haluavat parantaa palveluitaan palvellaakseen tätä väkeä. Mielestäni kaupungin tehtävä olisi tukea varsinaisen tapahtuman lisäksi myös yrittäjiä, jotka omalta osaltaan parantavat näin kaupungin vetovoimaa.

Päätöksessä sanotaan myös, että tapahtumanjärjestäjältä ei voida velvoittaa, että se kustannustensa jälkeen luovuttaa aluetta samalla hinnalla, jonka se itse maksaa alueesta kaupungille. Kysyisinkin nyt, kuinka paljon Tangomarkkinat maksaa kaupungille vuokraa tästä alueesta?

Lautakunnan mukaan kaupungilla ei ole yleistä velvoitetta luovuttaa pysäköintialueitaan ja jalkakäytäviään liiketoimintaan. Ei varmastikaan ole. Halu ja tahto pitäisi kuitenkin olla. Yrittäjämyönteisyyden pitää näkyä myös toiminnassa, ei vain strategiassa.

Henna Rantasaari
kaupunginvaltuutettu (vihr.)
Seinäjoki

Mielipide Ilkassa 29.6.2014


Ei kommentteja: