Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

20. luukku: Lisää pipareita

Martta minussa pääsi eilen valloilleen, kun sain aamulla päähänpiston, että nyt pitää tehdä piparkakkutalo. Eikun kauppaan hakemaan taikinat ja koristeet ja hommiin. En tiedä koska sen oppii, että lasten kanssa tällänen ex tempore -leipominen ei ole kaikista paras idea. Kun toiminta-ajatus ei ole itselläkään ihan selvänä mielessä, on prosessi yhden äitiäänkin malttamattomamman neljävuotiaan ja muuten vain vilkkaan yksivuotiaan kanssa aika sekava. 

Koristeluvaiheessa pienempi oli sitten jo unilla ja pääleipurinkin ajatus hieman kirkastunut, joten se meni ihan leppoisesti. Ja kun koristeltavia oli talon osien lisäksi muitakin, niin ei tarvinnut kahlita kenenkään luovuutta. Erityisen ylpeä olen Siirin  ideasta laittaa koristekarkkeja pipariin useampaan kerrokseen. Näin saa yhdellä piparilla enemmän karkkeja, nerokasta.

Lopullinen liimaus sulatetulla sokerilla oli sottaista ja onneksi olin siinä vaiheessa yksin. Mökin sijoittelu alustalle oli suunnitelmissa toisinpäin, mutta kun liima nyt sattui tarttumaan kiinni näin. Katsotaan nyt kauanko talo pysyy ehjänä. Tänään innokkaan katselijan toimesta siitä hajosi jo savupiippu. Olen luvannut, että jouluna sen saa syödä, joten aattoaterian jälkeen taitaa tämä komeus saada purkutuomion.


1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

"Aivan luvallista on ottaa yks päivä, vaikka usieekin niin, jotta vaan on iloonen."

Joulurauhaa ja sielujen sympatiaa,
pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!