Sivut

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Valtuustoblogi: Valtuustomuistiinpanot 27052013


  • Hyväksyimme, että Seinäjoelle voidaan laatia hyvää hallinto- ja johtamistapaa koskevat ohjeet. En lähtenyt tätä vastustamaan. Olisin voinut kysyä, että miksi vasta nyt, suositus on annettu 2009. Mutta hyvä näin. 
  • Veroprosentti nousee. Vielä sitä ei toki käsitelty, mutta hyväksyimme talousarvion kehyksen vuodelle 2014, johon tuo korotus sisältyy. Ja onhan näitä nyt käyty läpi jo säästöohjelman muodossa. Kyselin tarkentavia kysymyksiä esimerkiksi esityksen liiallisesta optimistisuudesta ja lainanoton vaikutuksesta asukaskohtaiseen velkamäärään. Nouseehan se, pian mennään yli 3000 euron. Huh. Ihmettelein myös, miksi erikoissairaanhoidon menoihin ei budjetoida lisää, vaikka niiden tiedetään nousevan. Tämä oli kerrottu jo esittelytekstissä, joten lienee aika varmaa. Mutta ei, laskennallisella kehyksellä mennään.
  • Terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta saimme ministeri Risikolta hyvän selvityksen (vaikka ei kai itse selvitystä ollut tekemässäkään). Aiheellisesti lisäsimme hyväksyntäämme vaateen palata suunnitelmaan seuraavan neljän vuoden aikana, jos asiat muuttuvat. Lienee selvää, että sote-asiat ovat neljän vuoden päästä toisella tolalla. Toivottavasti ainakin.
  • Toukolanpuiston koulun rakantaminen alkaa, jee. 
  • Energian lainat muutettiin pääomalainoiksi, jotta yhtiön omavaraisuusaste nousisi. Ei käytännön merkitystä. Saimme myös toimitusjohtajalta selvityksen nykytilasta ja tulevista haasteista. Kovasti oli ydinvoima ja uudet voimalahankkeetkin esillä. Kysyin, että eikö ydinvoimaan satsaaminen ole jo vähän vanhanaikaista ja eikö Seinäjokikin voisi irtaantua hankkeista. Ei kuulemma voi, kun on niin hyvä bisnes. Niin. Muutenkin oli kovin talouteen keskittynyt esitys. Kaupungin kannalta on tietenkin hyvä, että tehdään tulosta, mutta hieman kyseenalaistan ajattelun, jossa ainoa pointti on taloudellinen voitto. Kestäviä ratkaisuja kuulemma harkitaan, jos se on taloudellisesti kannattavaa. Tekemistä siis riittää. Ja siksi jätinkin jo aiemmin kirjoittamani aloitteen liittymisestä HINKU-kuntiin. 

Ei kommentteja: