Sivut

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kosiskelu jatkuu

Mielipide Ilkassa 23.11.2014

Keskustan piiripuheenjohtaja Esko Lehtimäki vastaa ehdotukseeni yhteistyöstä (Ilkka 14.11.). Hän nostaa esiin asioita, joista ajattelee meidän olevan eri mieltä. Eroavaisuuksia toki löytyy, kuten kaikkien puolueiden väliltä. Ei kai puolueiden kuitenkaan tarvitse olla kaikesta samaa mieltä tehdäkseen yhteistyötä?

Keskusta ja vihreät ovat eri mieltä esimerkiksi soiden käytöstä, mihin Lehtimäkikin kommentissaan viittaa ja se sallittakoon. Nevojen ennallistaminen soiksi lienee käytännössä mahdotonta, mutta olemme kyllä sitä mieltä, että turvetuotannossa olleet suot, joilta on turpeen nosto lopetettu, olisi hyvä saada mahdollisimman alkuperäiseen tilaan. Tästä on todettu olevan hyötyä myös tulvavahinkojen estämisessä. En usko, että keskustallakaan on mitään tätä vastaan. 

Olemme samaa mieltä Lehtimäen kanssa siitä, että maaseutu ei saa muuttua vain resurssiperiferiaksi. Vihreiden mielestä suurten yhtenäisten alueiden autioituminen on epäsuotavaa kehitystä, jota on pyrittävä tehokkaasti ehkäisemään. Jos maaseudulla on töitä, siellä myös halutaan asua. On jopa valtakunnallinen trendi muuttaa maalle. Asukkaat tarvitsevat palveluja, mikä tietenkin luo työllisyyttä, mutta yksi mahdollisuus maaseudun työllistäjänä on uusiutuva energia ja sen tuomat mahdollisuudet. 

Uusiutuva energia tarjoaa työpaikkojen lisäksi ansaintamahdollisuuksia niin raaka-aineiden tuotannolla, energian myyntituloina kuin maanvuokratuloinakin. Mahdollisuutta luoda maaseutua työllistävä bioenergian toimitusketju ei pidä jättää käyttämättä. Maalla on myös hyvät edellytykset elää ilmastonmuutosta hilliten. Rakennusten lämmittäminen paikallisella bioenergialla on tästä yksi esimerkki.

Väitteeseen vihreistä entisten stalinistien kotina en voi suhtautua vakavasti. Satu Hassi on tietääkseni ainoa näkyvä vihreä, joka on nuoruudessaan ollut taistolainen, kuten myös eräs Björn Wahlrooskin. 

Uskon, että yhteinen sävel keskustan kanssa vielä löytyy. Minä olen ainakin valmis yrittämään.

Henna Rantasaari
puheenjohtaja

Vaasan vaalipiirin vihreät

Ei kommentteja: