Sivut

tiistai 24. maaliskuuta 2015

VALTUUSTOBLOGI 23.3.2015: Stadion maaliin

Eilisessä valtuuston kokouksessa oli jännitysnäytelmän elementit ilmassa. Vielä kokoukseen lähtiessäni en tiennyt, mistä tulen päättämään. Esityslista valmistui vasta juuri ennen valtuuston kokousta, kun hallitus vielä kokousti. Mutta onneksi valmistui. 

Kiistelty ja vatvottu asia oli tietenkin jalkapallostadion, joka on herättänyt voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Loppujen lopuksi asiasta ei edes äänestetty. Alla aiheesta pitämäni ryhmäpuheenvuoro.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Olen tyytyväinen, että päätös jalkapallostadionista ei jäänyt vaalityön jalkoihin. Ymmärrän, että maan hallitus on ennen vaaleja toimintakyvytön, mutta en halua meidän täällä Seinäjoen valtuustossa olevan. 


Kun viimeksi tästä äänestimme, olin hankkeelle vastahankainen. Taisin pienen sähläyksen jälkeen päätyä äänestämään tyhjää. Olin tuolloin valmis parantamaan Jouppilanvuoren tekonurmen olosuhteita nimenomaan kaikkia seuroja palvellen. 

Silloin stadion kuitenkin päätettiin rakentaa. Nyt päätämme rakentamisesta jälleen, koska paikkaa on vaihdettu. Prosessi ei ole ollut kaikin puolin mielestäni onnistunut. Heti alkuun olisi pitänyt selvittää kaikki mahdolliset paikat. Heti alkuun olisi pitänyt olla selvillä, miten paljon kokonaiskustannukset ovat. Mutta asioilla on tapana muuttua.

Myös minä olen muuttanut mielipidettäni. 

Koska vaikeassa taloustilanteessa pitää investoida. Tarvitsemme myös julkista rahaa näihin talkoisiin. Nyt sitä vastaan saadaan paljon enemmän yksityistä rahaa. Pitäisin suhdetta tässä hyvänä.

Olisi myös yrittäjille kohtuutonta poikkoilua, jos jo kerran hyväksytty hanke yhtäkkiä laitetaan täysin jäihin. 

Toivoisin näkeväni tulevalla stadionilla jalkapallon lisäksi myös muuta toimintaa. Muita seuroja ja urheilutapahtumia tietenkin, mutta myös kulttuuria. Näen tässä mahdollisuuden kehittää myös erilaisia konserttitapahtumia

Kun vielä jo ihan alkuun sovittu tekonurmen kunnostuskin toteutetaan, en voi kuin olla iloinen kasvavasta kaupungistamme ja sen menestyksestä. Vihreä valtuustoryhmä seuraa mielellään jalkapallopelejä vuonna 2016 uudella stadionilla.

Ei kommentteja: