Sivut

perjantai 29. toukokuuta 2009

Europe is here

Enkä tarkoita nyt sitä ruotsalaista, Wikipedian mukaan pop-heviä soittavaa yhtyettä, vaan eurovaaleja. Final countdown on alkanut. Joko olet äänestänyt? Minä en, mutta menossa tietenkin olen. Muutaman hyvän ehdokkaan välillä on vielä valinta tekemättä, siksi viivyttely. Hyviä ehdokkaita, joiden joukossa omanikin on, löytyy täältä. Eilen sain portailleni muutaman nipun vaalilehtiäkin, jotka pitäisi toimittaa eteenpäin. Ei kun lenkille siis ja postilaatikkoja kolistelemaan.

ViNO (Vihreät Nuoret ja Opiskelijat) lähestyi sähköpostilla, joka piti sisällään seuraavan tiedotteen. Näinhän se on.

*
ViNO: EU:ssa ei ole Suomen etua
Eurovaalien lähestyessä ehdokkaat vakuuttelevat kilvan ajavansa parlamentissa Suomen ja suomalaisten etua. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO haluaa palauttaa eurovaalikeskustelun siihen, mitä se todellisuudessa on – eri arvomaailmojen välistä kilpailua.
"Ei suhteessa Euroopan unioniin ole olemassa mitään yhtä yhtenäistä Suomen etua. EU:ssa tehtävät päätökset ovat samalla tavalla ideologisia päätöksiä kuin kansallisissa parlamenteissa. Esimerkiksi viime päivien Ari Vatasen aloittama ilmastonmuutoskeskustelu tai Kai Pöntisen aloittama maahanmuuttokeskustelu osoittavat hyvin kokoomuslaisten ja vihreiden erilaiset käsitykset Suomen eduista," ViNOn puheenjohtaja Sini Terävä summaa.
"Ehkä ehdokkailla on haluja puhua Suomen edusta, koska heidän on vaikea sitoutua oman eurooppalaisen viiteryhmänsä päätöksiin. Istuvathan monien suomalaisten puolueiden mepit melko kummallisissa parlamenttiryhmissä EU:ssa. Keskustan ehdokkaita tuskin huvittaa kertoa äänestäjilleen, että heidän ryhmänsä EU:ssa ajaa maataloustukien lakkauttamista eikä arvoliberaaleina esiintyvien kokoomuslaisten ole helppoa paljastaa olevansa samassa veneessä parlamentin kovimpien konservatiivien kanssa, joista monet esimerkiksi vastustavat aborttia," valottaa ViNOn pj Erkki Perälä.

Ei kommentteja: