Sivut

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Vieraista ja vaipoista

Tänään oli meidän mäellä vilinää, kun 6 mammaa vauvoineen tuli kylään. Kun mukana oli vielä yksi kaksivuotias ja Siiri, oli koossa siis yhteensä 8 lasta. Huh. Vielä muutama kuukausi sitten saatoimme laittaa vauvat riviin ja ne pysyivät siinä, mutta eipä onnistu enää. Koko porukka alkaa jo olla enemmän tai vähemmän liikkeellä ja vaikka varsinaiset yhteisleikit eivät vielä sujukaan, on silti mukavaa vähän vetäistä naapuria tukasta. Äitejä siis tarvitaan ainakin erotuomareiksi. Siiri oli tästä tohinasta ihan ihmeissään ja onnessaankin. Neiti vain makasi silminnähden tyytyväisenä ympärillä pyörivään elämään ja tuijotteli vieraita. Oli siis vallan hyvä emäntä antaen vieraiden rauhassa leikkiä omilla leluillaan. Yhteen kuvaan koko tätä porukkaa tuntuu olevan mahdotonta enää saada, tässä kuitenkin kuva ylpeästä emännästä ja muutamasta kaverista.


Viime päivien nettiaika on kulunut tiiviisti vaippavertailujen ja -ostojen parissa, enkä ole ehtinyt tännekään kirjoitella. Tähän asti kestovaippailu on ollut mukavaa ja mielestäni varsin vaivatontakin. Siiri alkaa kuitenkin kasvaa ulos tämänhetkisistä vaipoista ja tilalle on löydettävä uusia. Ostaminen tai tilaaminen ei toki ole mitenkään vaivalloista, päinvastoin. Nappia painamalla saa lähes vaipan kuin vaipan kotiovelle. Vaikeus syntyy siitä, kun pitäisi tietää, millaiset vaipat ovat hyviä. Ja sitä kun ei saa selville kuin kokeilemalla. On siis ostettava vaippa, odoteltava sitä pari päivää ja sitten kokeiltava. Jos vaippa osoittautuu hyväksi, pitää sitä lähteä metsästämään lisää. Ja tietyt vaippamerkit (tietenkin juuri ne meille sopivat) tuntuvat olevan kiven alla, kaikkia ei saa enää uutenakaan. Jos taas vaippa ei ole sopiva, on otettava uudenmallinen ja -merkkinen vaippa kokeiluun. Taas menee peri päivää. Jotain on tehtävä myös sille epäsopivalle vaipalle, kuten laitettava myyntiin. Juuri tällä hetkellä kertakäyttövaipat tuntuvat houkuttelevalta vaihtoehdolta. En vaan voi kuin ihmetellä, miten niistä yksi malli voi sopia kaikille?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi tuttavani tuttava tekee kestovaippoja, itse en osaa vertailla hintoja, mutta kysynkö hintoja? Ei luultavasti asu kaukana mun asuinpaikastakaan, että postikuluissakin voisi säästää. Sulla tulee olemaan yhä lyhyemmät päivät kotitöille yms ... muksu alkaa pitää sua varpaillaan, kun ei pysy enää paikoillaan! Hyvä loppukaneetti tos sun jutussas, heh, olet oikeassa, miten ne voikaan sopia kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä muuten kumma juttu, aika loistava huomio :-)

Henna Rantasaari kirjoitti...

Vilukissi: Kysy vaan, kiitos! Olisi kiva suosia paikallista vaippatekijää.

Anonyymi kirjoitti...

Laitatko mulle s-postia

vilukissi@netti.fi

niin laitan sulle vaippahintoja!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ei kyllä pojalle ole kaikki kertakäyttöiset sopineet, vaan falskanneet syystä tai toisesta. Eli täältä löytyy poikkeus tälle säännölle! :)
Kestovaippoja taas ollaan käytetty jos jonkinsorttista, eikä kovin moni ole ollut sellainen, joka ei olisi sopinut...
Tsemppiä etsintöihin! :)